Skrevet af Steffen Pedersen

De seneste 10 år har de store stjerner i alverdens sportsgrene fået et mere og mere venskabeligt bånd hinanden imellem. Dette huer ikke altid de ældre atleter.

TENNIS

FOTO: Carine06 – Flickr

 

Novak Djokovic er i øjeblikket i Dubai, hvor han deltager i Dubai Duty Free Tennis Championships. Djokovic danner sammen med tenniskollegaerne Roger Federer og Rafael Nadal en hellig tennis-treenighed, hvis lige aldrig er set.

Federer ligger øverst med 20 Grand Slams, og herefter følger Nadal med 19 og Djokovic med 17. Nærmeste konkurrent er Pete Sampras med 14.

I Dubai faldt samtalen med Djokovic forleden på, hvorvidt de tre legender i toppen af herretennis har en gruppe, hvor de kommunikerer internt.

Det er velkendt, at de tre spillere trods indædt rivalisering er gode venner privat. De ses ofte til events sammen, spiller Laver Cup sammen og omtaler altid hinanden med den yderste respekt.

Dog var det overraskende, at Djokovic kunne afsløre, at de tre er så tætte, at de sammen har en lukket WhatsApp gruppe, hvor de kommunikerer jævnligt.

I en gentlemansport som tennis går dette måske an, men netop det lidt for venskabelige forhold mellem kombattanter blev sidste år et issue i den amerikanske NBA-liga.

Her tog Kenny Smith bladet fra munden vedrørende det faktum, at NBA-superstjerner mødes mere og mere til training-camps og deciderede fysiske workouts.

Særligt gik Smith efter LeBron James og Dwayne Wade, der som private venner teamede op midt i sæsonen til fysisk træning. De to stjerner filmede optrinnet og lagde det på sociale medier, hvilket fik den lidt ældre NBA-garde til at reagere og kalde på tabet af det konkurrencemæssige aspekt i handlingerne.

Kan det hele blive så venligt stemt, at vi mister den ægte følelse af indestængt rivaliseren mellem stjerner? Eller har 2020 blot formet virkeligheden, så vi gennem sociale medier ikke kan undgå at selv bitre ærkefjender interagerer online?

Tennis er nok stedet, hvor respekt og sportsmanship er så meget i højsædet, at selv de største rivaler har en ”hemmelig klub”. Kommunikation og god stemning rivaler imellem er ikke så ilde set her som i sportsgrene som basketball, boksning, fodbold osv.

Mon ikke vi ville spærre øjnene op, hvis vi fandt ud af, at Messi og Ronaldo konstant var på messenger? Eller hvis Mike Tyson og Evander Holyfield i sin tid ringede hver søndag omkring kaffetid for lige at høre til hinanden?

Rivalisering er som regel godt for den sportslige business, og derfor skilter man ikke med den private sfære i visse sportsgrene.

Men tennis kan bære det – og de tre tennislegender vil nok af deres publikum blive skattet om end endnu højere efter udmeldingen fra Djokovic.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment