Skrevet af Steffen Pedersen

Tyson annoncerede for nyligt, at han var tilbage. Men hvor står vi her omkring en uge efter den famøse instagram video?

BOKSNING

FOTO: shelbysdrummond – Flickr

 

Han var den mest frygtede bokser i verdenshistorien, og den aura bærer han stadig med sig. Mike Tyson blev den yngste verdensmester nogensinde, da han som 20-årig tog bæltet fra Trevor Berbick på Hilton Hotel i Las Vegas.

Tyson vandt sine første 19 professionelle kampe på knockout – deraf de 12 i første runde. Der gik hele 37 kampe, før ”The baddest man on the planet” led sit første nederlag. Det skete i Tokyo, hvor Tyson blev slået sønder og sammen af upåagtede James Buster Douglas.

Turen til Japan og udlandet generelt fik en del af skylden, men Tyson havde bokset i Japan før. To år inden havde han vundet over Tony Tubbs i selvsamme arena.

Tyson nåede at bokse i Japan, Skotland, England og Danmark i sin professionelle karriere, og det chokerende nederlag i 1990 havde mange årsager.

Tyson sløsede med sin træning og havde mere gang i damerne end sandsækken i Tokyo op til kampen. Derudover fik hans fængselsstraf på 6 år (afsonede 3) for en voldtægt stor effekt på hele hans image og flow i karrieren.

Denne blev dog igen vendt, men Evander Holyfield kom på tværs i 1996/97 med to udboksninger af den tidligere verdensmester.

Tyson var en pengemaskine, og han blev udnyttet på det groveste af folk som Don King og folkene omkring ham. Han endte karrieren med et grimt knockout mod Lennox Lewis og et par knapt så flatterende indsatser mod journey-men som Danny Williams og Kevin McBride.

Men nu står vi her så igen!

Mike Tyson er blevet 53, og bokseverdenen er igen på den anden ende.

 

Mike’s back!

 

Fascinationen af Tyson vil ingen ende tage, og selv da vi kunne se, at dyret var såret, kiggede vi med og nød showet.

Det var ikke kun Don King og de andre lakajer på den anden side af tovene, der sugede livet ud af Mike. Det samme gjorde vi! Tilskuerne!

Med vores endeløse sult efter at se ”monstret” var vi medskyldige i en offentlig nedsmeltning, fra hvilken Tyson aldrig helt er kommet sig.

Nuvel – Tyson havde nok haft knapt så godt et liv uden boksning, TV, promotorer og fans, men hans store fald blev både bevidnet, skabt og nydt af os alle sammen.

Det er 15 år siden han boksede sidst. Men nu vil rygterne vide, at han er på vej mod en velgørenhedskamp. Muligvis mod Evander Holyfield. 53 år møder 57 år.

Tysons instagram-video har sat bokseverdenen i brand.

Boksefans længes, kan man mærke.

Efter i over et årti at have skullet lade sig ”nøje” med pæne sværvægtsmestre som Klitschko og Joshua er boksefans modne til noget ”ondskab” igen.

Og derfor er Mike Tysons 20 sekunder blevet talt op i en grad, hvor det slet ikke hører hjemme.

At blive ”genfødt” i medierne på den måde virker en anelse opkørt. Tysons video er fra to forskellige trænings-sessions, og der klippes i gennemsnit efter 1-2 sekunder nonstop.

Videoen er designet til at få Tyson til at se adræt ud igen. Mest af alt minder videoen om en biljagt på film, hvor der klippes så hurtigt at man intet rigtigt kan se af sammenhængen.

Det giver netop den effekt, at man foranlediges til at tro, at man ser noget voldsomt og hurtigt.

Men det er nok desværre en luftspejling med Tyson, og vi bliver nødt til at bevæge os hen imod den, før vi kan få syn for sagen.

Dog er en ting sikker – sjakalerne ligger igen på lur og slikker sig om munden.

Pengemaskinen er kørt i stilling – og uanset Tysons mentale tilstand, så skal der nok komme noget ud det nye kaos.

Uanset om Iron Mike Tyson er et fatamorgana eller ej!

 

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment